Matilda Born

Vecka 24! (23+0)

God morgon!
Idag traskar vi in i vecka 24 och vad jag fattat det som så är det nu som bebisen får det något mer trångt i livmodern, även om den fortfarande kan röra sig relativt fritt.

Mående: Denna vecka har varit lite sisådär. Jag kanske är lite bortskämd med att ha haft en så bekväm graviditet hittills men den här veckan fick jag känna på sammandragningar och magsmärta som jag tidigare skrivit om. Allt är lugnt och det är troligtvis urinvägsinfektion. Jag märker dock att jag ganska lätt kan få sammandragningar, dock väldigt snälla. Jag kan absolut inte hålla samma tempo som för bara 2 veckor sedan. Jag börjar vagga lite smått när jag går och ländryggen blir riktigt trött om jag står upp länge. Även benen säger till ibland i form av att det typ sträcker på baksidan av låren om jag kanske böjt mycket på benen. Jag kan ju absolut inte böja mig fram med hjälp av ryggen utan jag får sätta mig på huk. Så kroppsmässigt så känner jag nog för första gången ordentligt att jag är gravid!

Cravings: Jag vill inte kalla det cravings men godis, fika och söta drickor!

Bebis: Hon närmar sig 30 cm och väger över ett halvt kilo! Bara det tycker jag känns sjukt. Många ställen säger 30 cm nu och preglife säger 28 cm. Jag håller ärligt talat inte samma koll på exakta cm längre. Nu vet jag lite i runda slängar hur stor hon är. Men generna har ju nu börjat påverka så hon kan ju vara mindre eller större. Jag skulle inte gissa på större dock ? Hon är aktiv och sparkarna känns mer som små starkare fötter nu än att hela magen buffar till. När jag sitter och hon har fötterna uppåt så känner jag sparkarna väldigt högt upp. Det märks att livmodern har växt sig uppåt en hel del. Den här veckan känns som ett litet mål för bebis för det är nu det börjar stå överallt att det finns chans att överleva. Dock var det nog redan förra veckan som man skulle börja rädda bebisen om den skulle födas. Annars händer det inte extremt mycket i utvecklingen utan hon lägger på sig fett och har disco i magen.

Magen: som förra veckan så är den lite mer i vägen nu. Jag förstår ju att jag kommer att skratta högt åt det här jag skriver när jag är höggravid men för mig så är det här jätteskillnad redan nu såklart! Vem är van vid en stor kula på magen och en 600g bebis därinne? Inte jag i alla fall! Jag är också i desperat behov av mer kläder! Jag behöver överdelar som går över magen alltså. Jag undrar om det inte är dags för en sådan shoppingrunda. Dock börjar jag fundera över min vikt. Jag ligger fortfarande på -4kg? Vi får se vad barnmorskan säger när jag ska dit.

Marcus: den här veckan blev Marcus för första gången orolig då han var lite rädd att vår lilla dotter hade för bråttom ut. Men jag fattade inte nånstans att han kände oro alltså! Han stöttade mig enormt när jag hade ont och var en riktig klippa. Jag är inte ett dugg nervös över att han inte kommer klara förlossningen bra. Han själv har ju känt liiiiite noja över det då han knappt kunde titta på när jag tog blodprov. Men han är klockren, min Marcus! Annars är det inget nytt på Marcus-fronten. Han får känna lilla tjejen röra sig och sparka runt inne i magen ofta vilket såklart är supermysigt.

Magen denna morgon. Första gången jag tar bild framifrån och det är ju inte vackert! Men jag är stolt över min gravida kropp!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats