Matilda Born

Sammandragningar, magsmärta och sjukhus

Hej och god eftermiddag.
Igår när jag låg och tittade på film så började jag känna hur hela livmodern drog ihop sig och blev som en stenhård rund kula och sedan släppte det. Det skedde med ganska jämna intervaller men de gjorde inte ont så jag tänkte inte på det.
Imorse när jag vaknade så hade jag lite molvärk som jag kände att jag ville ta alvedon för så jag kunde fokusera på jobbet. Jag åkte till jobbet i hopp om att det skulle gå över men istället blev det VÄRRE. Jag stod lutad mot en bänk i köket och gungade lite. Men jag satte mig vid frukosten hos barnen och försökte typ skärpa mig för att inte tänka på att det gjorde ont. Jag tyckte väl efter ett tag att 1,5h efter en stark alvedon borde det ju i alla fall inte bli värre. Men jodå. Molvärken höll i sig och jag ringde till specialistmödravården. De tyckte att jag skulle komma in för kontroll. Sagt och gjort, jag åkte. Jag hade varit på jobbet en timma.

Jag mötte upp Marcus som avbokade sina möten och vi styrde bilen mot USÖ. Jag fick lämna ett urinprov men vi fick vänta på läkaren i ungefär 2,5h. Till slut kom jag in på undersökning och läkaren var lite frustrerad över att man inte hade prioriterat mig då han va lite nervös över eventuell för tidig förlossning. Men livmodertappen var inte påverkad så det var en riktig lättnad! Men såklart ska jag vara observant på fortsatta symptom och jag ska lämna ännu ett urinprov på vårdcentralen imorgon då jag hade blod i urinen.

Jag är i alla fall så glad att det troligtvis bara rör sig om en urinvägsinfektion och att hon inte är påväg ut för det är föööör tidigt!

Nu i skrivande stund så är smärtan helt borta trots att jag är väldigt öm i magen och det känns som att livmodern jobbat stenhårt typ. Magen har ju även varit extremt spänd hela dagen idag. Det jag märker är att jag får vara försiktigt när jag rör mig för det ömmar som sagt fortfarande och magen kan bli spänd då. Men allt verkar vara bra och det är bara att vila ordentligt!

Det här var ju inte min tanke då jag var så glad över att få vara tillbaka till jobbet och inte vara liggandes längre. Nu är jag bara så slut i hela kroppen så den vill bara ligga ner. Imorgon blir det också vila.

Lilla älskling. Du får se till att vara färdigbakad innan du kommer ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mgunnarsson

    Ja man kunde inte låta bli att bli orolig över att bebis eventuellt ville titta ut för tidigt. Det var en väldig lättnad när vi såg att så var inte fallet ?? hon får se till att stanna så pass länge att vi slipper hamna på neo!

stats