Matilda Born

Resmål

Mina favoritresmål om man vill komma till fantastiska stränder i Europa.

Cala conta på Ibiza. Många förknippar Ibiza med en himla massa festande, och så är det. Men det finns fantastiska stränder där. Jag har bara besökt en men min mamma har besökt fler. Den stranden vi var på hette som jag skrev ovan, Cala conta. Vi bodde i San Antonio och jag tror att vi åkte buss till Cala conta. Hur som helst så är det en populär strand så att ta sig dit är nog inte det största problemet. Största staden i närheten är San Antonio. Som dessutom är en rolig stad att bo i!

Blue Lagoon på Malta. För 4 år sedan var jag på en resa med mina tjejkompisar till Malta. Vi bodde på ett hotell mitt på en festgata i Paceville och det var typ det vi åkte dit för. En dag ville vi ändå ta en båttur nånstans och se något fint. Vi hittade en båttur ut till något som kallades Blue Lagoon och vi tappade hakan allihop när vi åkte in i bukten. Det var helt galet fint vatten! Och båtarna spelade festlig musik när vi guppade in i bukten. Man fick sola på klipporna men det var en fantastisk utsikt om du hittade en bra plats. Helt klart värt ett besök!

Es Trenc på Mallis. Den här stranden är så himla fin! Sanden är vit och vattnet är sådär riktigt turkosblått. Hit åkte jag, mamma och pappa via en hyrbil från Santa Ponca. Vad jag förstod det som då var att det inte finns några hotell vid den här stranden. Hit måste man åka. Det går säkert bussresor dit men vi hade bil vi åkte runt med. Går men en bit bort på stranden får man inte bli förvånad över att se nakna rumpor och dinglande snoppar för det övergick nämligen i nudiststrand sen, haha! Vilket överraska mig och mamma när vi gick vår strandpromenad.

När vi ändå är på Mallis kan jag väl ta och tipsa om den underbara staden Palma! Jag älskar verkligen Palma. Det är bra shopping, mysa gator och god mat! Dessutom är det väldigt härligt att gå längs marinan. I Palma var vi på ett ställe som heter Abacco. Det var som en bar typ. Så sjukt häftig med mycket historia. Värt ett besök!

Abacco

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats