Matilda Born

Gravid vecka 20 (19+2)

Hej å hå! Då var man inne i vecka 20 och den veckan vi längtat mest till (förutom förlossningen såklart). Vi har nämligen varit på RUL och fått se vår älskade bebis igen. En liten flicka! Det syntes tydligt att det inte fanns några pojkdelar där så barnmorskan var mycket säker. Men jag tänkte att jag kör på en uppdatering!

Mående: just nu mår jag kanonbra! Jag är inte sjuk längre och min gravida kropp mår super. Igårmorse mådde jag dock extremt illa men det var nog i princip bara nervositet!

Cravings: Juice! Vi får se när och om det ändras ?

Bebis: nu verkar det som att hon växer ungefär 2cm per vecka. Det betyder då att i vecka 20 blir hon ca 22cm och väger 225g i början av veckan 280g i slutet av veckan. Nu utvecklas sinnesorganen och hon har även ca 2 miljoner ägganlag i sina äggstockar. På den lilla kroppen ligger ett skyddande lager med fosterfett.

Magen: som många berättade.. ”runt vecka 20 så poffar magen till” och det stämmer tycker jag! Nu är den rund och go. Bilder kommer vid tillfälle.

Marcus: är så glad över att han ska få en liten dotter! Han kallar henne redan vid namnet som vi har som favorit. Lilla B ? och han har skojat om att han nu vill ta jägarexamen, haha! Han har även fått känna första sparken. Den kom i söndags när jag kände att hon var igång lite. Han satte handen på magen men lite tryck och hajade till när han kände en liten kick! Han tyckte det var lite smått läskigt att det kom från min mage men han lyste upp i hela ansiktet, som man väntat på detta ögonblick!

Som ni säkert förstår så har vecka 20 börjat så fantastiskt bra! Vi är överlyckliga över vår lilla tjej i magen och jag har till och med visat bild på ultraljudet för barnen då de var så intresserade över hur man kunde se att det faktiskt var en tjej därinne. Goa ungar! ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats