Matilda Born

Gravid vecka 19 (18+2)

Jaha! Då har ännu en vecka gått och jag är nu inne i vecka 19 och har varit det i 2 dagar. Hur har vecka 18 varit då?

Mående: har varit som innan, mycket bra! När det gäller graviditeten alltså. Sjukdomens jag inte riktigt räkna med här, haha!

Cravings: Samma som föregående veckor, juice!

Bebis: Nu är bebis 20cm lång från att vara 18 cm i vecka 18 och väger 170g vid början av veckan och 220g vid slutet av veckan. Va du växer, unge! Men det känns också. Det kan spänna och trycka nere vid troskanten och bli stenhårt, då tänker man att där ligger bebisen. Men helt plötsligt får man en spark vid naveln. Då fattar man verkligen att den faktiskt har växt sig så lång! Vad händer annars? Det står överallt nu att bebisen nu kan känna igen våra röster. Innan har den ju bara uppfattat ljud som vibrationer men nu hör den verkligen. Den blir lugn av mina hjärtslag och kan bli rädd av plötsligt höga ljud utifrån.
Jag själv har börjat märka när bebis sover och är vaken, men tanke på att jag känner h*n tydligt. Igår blev jag så orolig eftersom jag inte känt bebis på hela dagen. Vid 16 började jag googla på fosterrörelser denna vecka och PRECIS då fick jag en kick! Jag tror bebisen läser mina tankar…

Magen: det här är den tråkiga biten den här veckan tycker jag. Magen står absolut stilla i tillväxten! Den har till och med blivit mindre! Jag vet ju att svullnaden man drog på sig tidigt och var den första antydan till mage har lagt sig. Nu är der verkligen BARA den riktiga bebismagen och den är faktiskt inte stor alltså. Bilden jag la upp i söndags visade hur stor jag var i fredags och det har inte ändrats.

Marcus: börjar bli liiiite otålig… han vill också känna sparkarna som jag reagerar på varje kväll. Han la handen på magen igår efter att jag sa ”nu sparkar bebisen mycket!” Och jag var sååå säker på att han borde ha känt dom, men icke! Han kände ingenting, så märkligt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats