Matilda Born

Gravid vecka 18 (17+0)

Hej å hå!
Ännu en graviduppdatering. Har säkert sagt det förut men så fort det blivit måndag (dagen efter vi byter vecka) så känns det som att tiden går sååå segt! Men så fort söndagen kommer och vi byter vecka så tänker jag ”shit va tiden går snabbt!” Haha! Jag är en ganska otålig människa och vill byta vecka varje dag typ, hehe.

Mående: Fortfarande väldigt bra! Inga direkt förändringar.

Cravings: Jag har nog inga extrema cravings men jag dricker gärna juice fortfarande!

Bebis: Börjar närma sig 20 cm lång nu! Många sidor säger att bebis nu är 20 cm från huvud till fot men preglife säger 18 cm. Skitsamma egentligen. Den är i vilket fall stor nu tycker jag! En tanke som dök upp i mitt huvud denna vecka var att jag knappt känner bebis… jag fick då för mig att det lilla pyret slutat att växa och är i samma storlek som h*n var i vecka 14. Konstiga tankar! MEN! Såklart så besvarade bebisen mina önskningar om lite buffar och igårkväll när vi satt på o’learys så fick jag några sparkar nedanför naveln ? gissa min lycka! Och Marcus lycka såklart! Men han vill ju också känna… nu på morgonen så har bebis visat sig väldigt mycket och det rörde sig lite på vänster sida för en stund sen. Så häftigt att jag dör! Blir ju helt exalterad! Första sparkade kändes alltså i 16+6.

Magen: har äntligen börjat bli mer hård! Det känns riktigt tydligt som en bebismage nu. Jag känner livmodern strax under naveln och det blir en riktigt hård kula nedanför naveln som enligt mig känns lite äcklig nästan, haha! Storleken på magen tycker jag väl är densamma ungefär men som sagt, den har blivit hårdare!

Marcus: är väldigt exalterad att jag känner bebis mer nu! Han lyser upp när jag säger att jag känner rörelser ❤️ han har ofta handen på magen och ber h*n att röra sig så han också får känna på utsidan. Men tyvärr kommer nog det dröja ganska länge…

Morgonmage när jag ligger på rygg! Stenhård!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats