Matilda Born

Gravid vecka 16 (15+0)

Jahapp! Då sitter vi här, gravida i vecka 16 ?

Tänkte uppdatera om hur vecka 15 har varit. Det gjorde jag i förra inlägget om vecka 14 som heter ”gravid vecka 15” men det ser ut som att jag pratar om vecka 15, haha! Uppdaterar om föregående vecka vid varje ny vecka tänkte jag.

Mående: egentligen är det ingen stor skillnad på vecka 14 & 15 när det gäller måendet. Jag har blivit sjuk, känt av det hela veckan på förskolan så det är väl det som gjort att jag känt mig extra nedsatt. Jag har inte kunnat äta nånting på kvällarna typ. Även haft svårt på dagarna. Halsbrännan ska vi inte skämta bort heller! Den har inte varit rolig.

Cravings: mammas ost och ruccola-paj!

Bebis: Hejade på oss med fladder denna vecka!? synd att bara jag kan känna det än så länge… storleken på bebisen vid vecka 15 mäter ca 8 cm från huvud till stjärt. Nu i början av vecka 16 mäter den 14 cm men från huvud till fot. Man börjar från och med nu att mäta från huvud till fot! Men bebisen växer så det knakar. Från att väga 100g i vecka 15 till att väga 150g i vecka 16.

Magen: Nu har faktiskt magen stått stilla i storlek ett bra tag. Ser ingen skillnad alls på magen de senaste två veckorna. Men det gör ingenting. Jag förstår ju att det inte kan säga poff varje vecka! Jag är ju inne i spökveckorna men de har faktiskt inte gjort mig ett dugg orolig! Jag blev mer glad när symptomen försvann mer och mer. Jag känner mig så säker på att vår bebis lever och mår bra!
Men något som jag själv tycker är sjukt är ju att jag gått ner 4kg. Jag väger alltså 4kg mindre än vad jag gjorde innan jag blev gravid!? Magen är större och jag äter relativt bra. Men jag rör mig extremt mycket mer nu. Springer runt efter barn hela veckorna liksom, kan det vara det?

Marcus: Min älskade Marcus är så lugn med allt hela tiden. Han längtar efter sin lilla bebis och kommer med kommentarer som ”tror du bebisen kommer att sova mellan oss?” Osv. Det värmer i mitt hjärta ? Är så lycklig över att få göra denna resa med just Marcus. Jag kan inte ens tänka mig någon bättre pappa!

Jag har ingen magbild på mig ännu. Jag har inte orkat ta någon bild för att jag är bara däckad. Lägger upp så fort jag tagit en ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mgunnarsson

    Ja jag har ju hört det också… dock trodde jag att jag borde gått upp något kilo… Står ju typ överallt att man borde se en tydlig viktuppgång haha! Men så länge jag ser förändring på magen så är jag nöjd ?

  2. Magget

    oftast så går man ner i vikt i börja. på graviditeten så det är bara normalt ??? förutom jag som gått upp 9 kg hahahha men det är sånt man ätit till sig sjölv ?

stats