Matilda Born

Gravid vecka 15 (14+0)

Vips så var vi inne i vecka 15 och 35% av graviditeten är gjord. Nu går vi även in i andra trimestern! Gud va fort det går. Det kommer jag nog säga efter varje veckouppdatering.

Mående: emellanåt denna vecka så har jag mått ganska illa och varit väldigt trött och spänd. Men jag har kunnat jobba som vanligt så det är absolut inga katastrofer. Men jag mådde bättre förra veckan! Igår mådde jag bra och då passade vi på att ha vår röjdag. Idag vaknade jag och mådde riktigt bra. Sitter nu med ett glas juice och är lycklig över att kunna öppna kylskåpet själv ?

Cravings: sura godisar, sugkarameller och juice! Vet dock inte om jag ska kalla det cravings men jag blir inte sugen på något annat. Jag har en stor skål med bara massa surisar och sugkarameller. Älskar de här patronerna som man suger på och som har typ surt pulver inuti, mmm.

Bebis: bebis rör sig vääääldigt livligt enligt apparna. Hoppas på att få kunna känna snart! Men jag förväntar mig att få vänta många veckor till. Bebis är väl ungefär 8cm från huvud till stjärt och 10cm från huvud till fot. I måndags var vår lille groda 7cm från huvud till stjärt så det är svårt att veta exakt. Men det växer nog ca 1cm på en vecka. Nu tror jag även att man skulle kunna se vad det är för kön. Jag tror fortfarande stenhårt på att det är en flicka.

Magen: när jag tittar på min morgonmage så känner jag väl att magen inte växer i nån direkt raketfart. Det känns som att jag vant mig vid min lilla kula och en dag säger det väl POFF. Vissa dagar är jag såklart mer svullen om hela magen och då kan jag se gigantiskt ut. Men morgonmagen är smal upptill och en liten bula nertill. Trosorna börjar sitta tajt och skära in vid magen så jag måste köpa trosor med mjukare kanter känner jag! Letar varje dag efter sköna trosor, haha!

Marcus: jag tror det har sjunkit in för Marcus att vårt lilla barn faktiskt ligger i min mage och ska få komma ut till oss. Efter ultraljudet i måndags så blev det mer verkligt när han fick se bebisen röra sig, hicka och man kunde se hur den viftade med armarna och vände sig helt och hållet. Men han längtar efter att få veta kön och att få känna sparkarna på magen!

Såhär har man illustrerat upp hur fostret ser ut i mammans mage denna vecka.

Och här är min morgonmage som jag tog alldeles nyss <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Magget

    jag kände redan i vecka 14 och såg fladder på magen, men det är så olika jag har moderkakan i bakvägg och då känner man tidigare, har man i frsmvägg sks ju bebis först sparks igenom den så då kan de dröja länge ?

stats